گزارش كارآموزي عمران،اداره كل نوسازي مدارس استان گلستان

دسته بندي : فنی و مهندسی » عمران
گزارش كارآموزي عمران-اداره كل نوسازي مدارس استان گلستان در 40 صفحه ورد قابل ويرايش


مقدمه :


مدرسه سازي يكي از مهمترين عوامل رشد و توسعه ي پايدار هر كشوري مي باشد . علي الخصوص در كشور ما كه با كمبود فضاهاي آموزشي مواجه هستيم . بدين خاطر سازماني در كشور به عنوان سازمان نوسازي مدارس تشكيل شده است كه مسئوليت ساخت و مرمت فضاهاي آموزشي را بر عهده دارد .

خوشبختانه اين سازمان در راستاي اهداف عاليه خويش موفق بوده و مدارس زيادي را به بهره برداري رسانيده است و در اعتلاي اهداف عمراني وآباداني كشور گام بلندي برداشته است.





توضيحات :

اكثر ساختمانها داراي دو اسكلت بتني و فولادي مي باشد و بنده نيز در طول مدت كارآموزي با اين دو نوع ساختمان آشنا شده ام و نكاتي را كه بايد در حين اجرا و ساخت آن به كار برد را در گزارش خود آورده ام كه از مباحث مقررات ملي ساختماني ايران استفاده نموده ام.

در زير نمونه اي از آن را مي بينيد .







توجه به شرايط بهره برداري در طرح و محاسبه

اين فصل به عواملي كه از نظر شرايط بهره برداري در طرح و محاسبه مطرح است و در بخشهاي ديگر ياد نشده است مي پردازد. شرايط بهره برداري عبارت است از شرايطي كه در آن سازه ساختمان ضمن انجام نقش اصلي خود حفظ ظاهر عوامل سرويس و نگهداري و پايداري و نيز راحتي استفاده كنندگان را تامين مي كند .

محدود كردن بازتاب سازه براي تامين شرايط بهره برداري باتوجه به نقشي كه سازه به عهده دارد بايد به ميزان مناسبي صورت گيرد .

پيش خيز در تيرها

اگر براي بعضي از اعضاي خمشي پيش خيز بخصوصي لازم است تا در هنگام بارگذاري به شكل مورد نظر و در ارتباط با اعضاي ديگر در آيد . بايد اينگونه محدوديتها در مدارك طرح ومحاسبه به روشني مشخص شود .

در خرپاها با دهانه بيش از 12 متر لازم است به اندازه تغيير شكل بار مرده پيش خيز داده شود . در شاهتيرهاي مربوط به جراثقال با دهانه بزرگتر از 12 متر بايد پيش خيزي در حدود تغيير شكل ناشي از بار مرده به اضافه بار زنده پيش بيني شود .

تيرها و خرپاهايي كه خيز معيني براي آنها قيد نشده باشد بايد در كارخانه طوري ساخته شوند كه به هر حال پس از نصب تغيير شكل روبه بالا داشته باشند .



انبساط و انقباض حرارتي

بررسي پيش بيني هاي لازم براي اثرات تغييرات دما متناسب با شرايط بهره برداري بايد به عمل آورد . در محاسبات ضريب انبساط و انقباض حرارتي فولاد برابر به ازاي هر درجه سانتيگراد در نظر گرفته مي شود .

افتادگي ، ارتعاش و انتقال جانبي

الف ) افتادگي

تيرها و شاهتيرهايي كه كفها و سقفهاي ساختماني را تحمل مي كنند بايد با توجهي خاص به تغيير مكان آنها در اثر بارهاي محاسباتي طرح و محاسبه شوند .

تيرها و شاهتيرهايي كه سقفهاي نازك كاري شده را تحمل مي كنند بايد طوري محاسبه شوند كه تغيير مكان حداكثر نظير بار مرده و زنده از طول دهانه و تغيير مكان حداكثر نظير بار زنده از طول دهانه بيشتر نشود .

ب)ارتعاش

تيرها و شاهتيرهايي كه سطوح بزرگ خالي از تيغه بندي را تحمل مي كنند بايد باتوجهي خاص به لرزش و ارتعاش حاصل از بارهاي جنبشي محاسبه شوند. در مقطع تير وl طول مركز به مركز تكيه گاهي تير است . همچنين لازم است فركانس نوساني تيرها محاسبه گردد كه اين فركانس بايد از حد احساس بشري كمتر باشد .



پ) انتقال ونوسان جانبي در سازه هاي فولادي

سازه هاي فولادي بايد به سختي و صلبيت كافي داشته باشد و تغيير مكان جانبي آن در مقابل اثر باد با زلزله محدوديتهاي آيين نامه هاي مربوط را برآورده كند .

فساد و خوردگي در فلز

در مورادي لازم است فساد و خوردگي مصالح در طرح و محاسبه اعضاي سازه در نظر گرفته شود و ابعاد آنها طوري داده شود كه اثر خوردگي را جبران كند . و يا در حالت ديگر با حفاظت در مقابل خوردگي به وسيله زنگ زدن و يا راه حلهاي ديگر بايد شرايط بهره برداري حفظ شود.

ساخت ، نصب و كنترل نوع كار

نقشه هاي كارگاهي

نقشه هاي كارگاهي حاوي كليه اطلاعات و جزئيات لازم براي ساخت قطعات سازه بايد قبل از شروع ساخت توسط پيمانكار و به تائيد مهندس سازه رسانده شود . اين اطلاعات و جزئيات بايد ابعاد عناصر سازه و محل انها ، نوع و اندازه جوشها ، پيچها و يا پرچها را شامل شود .

در اين نقشه ها بايد كليه جوشها و پيچهاي كارخانه اي از جوشها و پيچهاي كارگاهي به خوبي متمايز شده باشد و نيز بايد نوع اتصال پيچهاي پرمقامت به وضوح مشخص و حد سفت كردن پيچها قيد شده باشد . نقشه هاي كارگاهي بايد با در نظر داشتن مناسبترين نوع اجرا و با توجه به سرعت اجرا حداقل دور ريز ورق و شرايط اقتصادي ساخت ونصب تهيه شود .

ساخت

تعبيه پيش خير – خم كردن و راست كردن قطعات

به كار بردن روشهاي گرم كردن موضعي و يا تغيير شكل مكانيكي براي ايجاد انحنا و يا از بين بردن آن مجاز است . دماي موضعهاي گرم شده نبايد از 550 درجه سلسيوس براي فولادهاي قوي مخصوص و 650 درجه سلسيوس براي فولادهاي نرمه بيشتر باشد .

برشكاري

برش گرمايي (برش با شعله هوا گاز )

لبه هايي كه با شعله بريده مي شود بايد كاملا يكنواخت و خالي از ناهمواريهاي بيش از 4 ميليمتر باشد . برشكاري بايد به كمك ريل گذاري و استفاده از دستگاه اتوماتيك انجام شود.

ناهمواريها و زخمهاي بيش از 4 ميليمتر را بايد با سنگ زدن و درصورت لزوم تعميركاري توسط جوش هموار كرد . همچنين لبه هاي بريده شده توسط شعله كه مصالح جوش در آن قرار خواهد گرفت بايد به نحو قبولي عاري از ناهمواري و بريدگي باشد.

برش بال و سوراخهاي دسترسي براي جوشكاري بايد طبق مشخصات بند 10-1-7-1-ح انجام شود . درنيمرخهاي سنگين وقطعات ساخته شده با جوش به ضخامت بيش از 40 ميليمتر بايد پيش گرم كردن تا دماي حداقل 65 درجه سلسيوس قبل از برش گرمايي انجام شود.

ب- برش با قيچي

برش با قيچي فقط براي ورقها با ضخامت مساوي ويا كمتر از 10 ميليمتر مجاز است .

پ- ساير روشهاي برش

ساير روشهاي برش مثل برش پلاسما و يا گوج به شرايط انطباق با شرايط مندرج در بند الف و تاييد دستگاه نظارت امكان پذير است .

آماده كردن لبه ها

به صاف و پرداخت كردن لبه هاي بريده شده توسط شعله احتياجي نيست مگر اينكه لزوم آن در مدارك طرح ومحاسبه براي قسمتهاي بخصوصي مشخص شده باشد و يا جزء عمل آماده كردن لبه براي جوشكاري قيد شده باشد .

پخ زني لبه ها بايد به كمك برش حرارتي و يا سنگ زني و يا براده برداري انجام شود واستفاده از دستگاه پخ زن كه با ساز و كار لهيدگي عمل مي نمايد مجاز نيست .

ساختمانهاي با اتصال جوشي

تكنيك جوشكاري،مهارت جوشكار ، ظاهر كار ، خواص جوش وروشهايي كه براي تصحيح جوش و جوشكاري معيوب به كار مي رود بايد مطابق با مقررات آيين نامه جوشكاري ساختماني باشد .



ساختمانهاي با پيچهاي پر مقاومت

كليه قسمتهايي كه توسط پيچ به هم متصل مي شوند بايد در ضمن نصب با گذاردن پين يا پيچ و مهره موقت نسبت به هم كاملا تثبيت و سوراخها هم راستا شوند .

در اتصال پيچ پر مقاومت ، سطوحي كه در تماس با سرپيچ و يا مهره آن قرار مي گيرند نبايد شيبي بيش از يك بيستم نسبت به صفحه عمود بر محور پيچ داشته باشند . در صورت عدم تامين شرط اخير بايد با استفاده از واشر شيبدار موازي نبودن سطوح را جبران كرد.

قطعاتي كه با پيچ پر مقاومت به يكديگر متصل مي شوند بايد كاملا به هم جفت شده باشند و نبايد واشرهاي پركننده يا هر نوع مصالح تغيير شكل پذير ديگري كه بين آنها گذارده شود ليكن استفاده از ورقهاي پر كننده با مقاومت نظير قطعات اتصال و ضخامت يكنواخت مجاز است .

هنگامي كه قطعات نصب مي شوند بايد كليه سطوح اتصال از قسمتهاي پوسته شده و ديگر مواد زايد عاري باشد مخصوصا سطوح تماس اتصالات اصطكاكي بايد كاملا تميز باشد واثري از پوسته زنگ ، رنگ ، لاك ، انواع روغن و مصالح ديگر در آنها وجود نداشته باشد .

درزهاي فشاري

درزهاي فشاري كه درآنها انتقال نيرو از طريق فشار تماسي مستقيم ، قسمتي از ظرفيت اتصال را تشكيل مي دهد بايد سطوح قطعات در تماس به وسيله تراش دادن ، سوهان زدن ، سنگ زدن و روشهاي مناسب ديگر به خوبي آماده شده باشد بطوريكه تماس كامل بين دو قطعه برقرار گردد .

رواداري ابعادي

رواداري در ابعاد تا حدود مقادير مندرج در مبحث يازدهم مقررات ملي ساختمان ايران مجاز مي باشد.

تنظيم پاي ستونها

پاي ستونها و كف ستونها بايد طبق مشخصات زير تنظيم وتمام شود :

الف)استفاده از ورقهاي نورد شده فولادي به ضخامت 50 ميليمتر وكمتر بدون تراش و پرداخت مجاز است . مشروط بر آنكه در سطح آنها تماس كامل برقرار شود .

ورقهاي نورد شده فولادي با ضخامت 50 تا 100 ميليمتر را مي توان با پرس كردن صاف و مستوي كرد و در صورتي كه پرس مناسب در دسترس نباشد مي توان با تراشيدن و صاف كردن سطح مستوي را بوجود آورد.

در ورقهاي ضخيمتر از 100 ميليمتر ، تمام سطوح تماس بايد صفحه تراشي شده وصاف و مستوي گردد .

پ) كف ستونهاي غير از ورقهاي نورد شده بايد به طور كلي صفحه تراشي شود .

ج) سطح زيرين كف ستونها در صورتي كه با ريختن دوغاب ماسه سيمان تماس كامل برقرار شود . احتياجي به تنظيم ندارد .

د) سطح بالايي كف ستونها كه در تماس با ستون قرار مي گيرد در صورتي كه احتياج به پرس و صاف كردن نخواهد داشت كه با جوش نفوذي و به طور سراسري و كامل به ستون جوش شود .

رنگ كارخانه اي براي محافظت

شرايط كلي

آماده كردن سطوح و رنگ كردن آن در كارخانه بايد مطابق با مقررات اجرايي مربوط انجام شود. به جز حالتهاي ويژه ايكه مشخص شده باشد كارهاي فلزي كه در تماس با بتن قرار گيرند لازم نيست رنگ شوند . كليه قسمتهاي باقيمانده كار فلزي بايد مطابق بند 10-1-9-4 رنگ زده شود.

سطوح غير قابل دسترسي

به جز سطوح تماس بقيه سطوحي كه بعد از ساخت قابل دسترس نخواهد بود بايد قبل از جمع كردن كار تميز و رنگ آميزي شود .

سطوح تماس

در اتصالات اتكايي ، رنگ كردن سطوح تماس به طور كلي مجاز است . در اتصالات اصطكاكي شرايط لازم در سطوح تماس بايد طبق مقررات مربوط به پيچهاي اصطكاكي رعايت شود .



سنگدانه ها

مصالح سنگي يا سنگدانه ها يا مصالح خنثي به مصالحي گقته مي شود كه توسط لعاب سيمان به يكديگر چسبيده و استخوان بندي بتن را تشكيل مي دهند . اين مصالح خنثي نيستند و از لحاظ اسم خنثي به انها اطلاق مي شود كه در واكنشهاي گرفتن و سخت شدن بتن وارد نمي شوند . در واقع ، سنگدانه ها داراي خواص شيميايي و فيزيكي هستند كه بر كيفيت و عملكرد بتن كاملأ موثرند و از آنجا كه در حدود سه چهارم وزن بتن را تشكيل مي دهند ، شناخت آنها از اهميت ويژه اي برخوردار است .

شكل و بافت سطحي مصالح سنگي درشت دانه بر كيفيت بتن موثر است . از اين لحاظ مي توان مصالح را بصورت زير رده بندي نمود :

- مصالح غلتيده كه كاملأ توسط آب غلتيده و گردگوشه شده باشند . مثل شن رودخانه اي و دريايي .

- مصالح تيزگوشه كه داراي لبه هاي كاملأ مشخص در محل برخورد سطح جانبي مختلف با يكديگر هستند . مثل سنگهاي گدازه اي .

- مصالح پولكي كه ضخامت آنها نسبت به دو بعد ديگرشان بسيار كم است مثل سنگهاي متورق شده .

- مصالح سوزني كه طول آنها نسبت به دو بعد ديگرشان بسيار زياد است .

- مصالح پولكي و سوزني كه ضخامت آنها بسيار كمتر از عرضشان و عرض آنها بسيار كمتر از طولشان است. وجود دانه هاي پولكي و سوزني مي تواند بر خواص بتن بخصوص بر تراكم و كارايي و مقاومت آن بسيار موثر افتد. بر اساس تجربيات ، بطور تقريبي مي توان گفت : 22 درصد تاثير خواص مصالح سنگي بر خواص بتن ناشي از شكل دانه ها ، 44 درصد ناشي از بافت سطحي مصالح و 34 در صد ناشي از ضريب ارتجاعي مصالح سنگي است .

آب

تقريبا" تمام آبهاي طبيعي قابل آشاميدن و بدون طعم خاص ، براي ساختن بتن قابل استفا``ده هستند . در برخي موارد ، آبهاي غيرآشاميدن نيز براي بتن سازي مناسب هستند . مي توان با آبي كه مناسب بودن آن مورد اطمينان نيست ، يك نمونه ملاط ماسه و سيمان تهيه نمود . در صورتي كه مقاومت نمونه ملاط مذكور در7 و 28 روزگي از 90 درصد مقاومت نمونه ملاط مشابه ، ولي ساخته شده با آب مناسب مطمئن كمتر نباشد ، مي توان آب مورد نظر را مناسب دانست .











تاريخ بازديد از پروژه :31/04/ و 01/05/

پروژه مدرسه ابن سينا



مشخصات سازه:

اسکلت سازه به صورت تير ورق مي باشد که توسط شرکت سوله ساز معتبر با پيشنهاد کار فرما وتاييد نقشه هاي اجرايي توسط کار فرما ساخته مي شود وزني که در برآورد براي سازه منظور گرديده :

قاب حمال 350000 کيلو گرم – پرلين ها 7700 کيلوگرم _ تمام ديوارهاي ساختمان آموزشي و سرايداري وسرويس ازتري دي پانل با مش ميله گرد نمره 3 با فواصل 5*5 سانتي مي باشد در ضمن پلاستو فوم مصرفي بايد از نوع نسوز و استاندارد باشد .

اجرا:

به علت نامتقارن بودن پلان اجراي اسکلت در 2 بلوک مي باشد در حال حاضر اسکلت بلوک 1 اجرا مي شود .

شروع کار امروز با نصب ستون اغاز شد اما به علت مطابق نبودن ستون با نقشه از نصب ستون جلوگيري شد وبراي رفع نقص با شرکت مونتاژکننده آن مقاطع تماس گر فته شد .

با توجه به شرايط موجود بازده مطلوب کاري صورت نگرفت و کارگران نصاب به امورات ديگري مانند بستن پيچ ومهره ها مي پردا ختند .

1/5/:

امروز نيز مشکلات به جا مانده از ديروز همچنان ادامه داشت وپرسنل شر کت سوله ساز براي رفع عيوب به محل اجرا امد و تغييرات در ستون را انجام داد اما به علت مشکلات فني ( برش به وسيله هوا گاز و جوش در شرايط غير استاندارد ) مورد قبول نمي باشد

2/5/:

عکس هاي گرفته شده از روز هاي قبل در کارگاه به دفتر فني تحويل شد و مشکلات فني و خطا ها مورد بررسي قرار گرفت وستوني را که دچار مشکل بود مورد تاکيد قرار گر فت و به دستگاه نظارت ابلاغ شد .

از دفتر دستگاه نظارت جزييات صفحات باد بندي براي کنترل در کا رگا ه به بنده داده شد

3/5/:

صبح امروز به کارگاه مدرسه ابن سينا رفتم وجزييات مربوط به صفحات را کنترل کردم واشکالات را يادداشت وبه نماينده شرکت سوله ساز اطلاع دادم ايشان نيز با شرکت خود تماس گرفته وآنها را مطلع نمودند .من نيز به اداره رفته ونا ظر محترم را در جريان کار قرار دادم .
دسته بندی: فنی و مهندسی » عمران

تعداد مشاهده: 1551 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 40

حجم فایل:10,121 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: