گزارش کاراموزی شركت توليدي لوازم تزئيني خودرو

دسته بندي : فنی و مهندسی » صنایع
گزارش کاراموزي شركت توليدي لوازم تزئيني خودرو در 55 صفحه ورد قابل ويرايش

فهرست

عنوان صفحه

فصل اول : ادبيات موضوع كنترل موجودي 1

تعريف 2

اهداف كنترل موجودي 3

عوامل موثر در تعيين مقدار موجودي اقلام انبار 5

سه سطح انبار كردن اقلام 6

منابع اطلاعاتي كنترل موجودي 7

كنترل موجودي و رايانه 9

مقش مدير كنترل موجودي 10

مدلهاي كنترل موجودي 11

مدل سفارش اقتصادي 12

فصل دوم : معرفي مكان كارآموزي 13

معرفي شركت آذين خودرو 14

خط مشي و اهداف شركت 15

چارت سازماني شركت 17

فصل سوم : شناخت وضعيت سيستم (سيتم انبارها ) 18

انبارها 19

درخواست كالا از انبار 21

دريافت كالا توسط انبار 23

ارسال محصول 26

نگهداري پالتهاي تدارك شده توسط مشتري 27

وضعيت انبارها در شركت آذين خودرو 29

چارت سازماني امور انبارها 30

ساختار سيستم كنترلهاي داخلي و اطلاعاتي انبارها در شركت آذين خودرو 47

ارتباط با حسابداري مالي 48

تحويداري 49

رابطه سازملني 50

چگونگي عملكرد قبض و اقباض در نظام اطلاعاتي انبارها 51

انبار محصول 52

گردش عمليات موجوديها در شركت آذين خودرو 53

نحوه تكميل برگ در خواست خريد 57

برگ رسيد موقت تحويلداري 58



فهرست

عنوان صفحه

فرم برگشت كالا از انبار 59

نحوه تكميل برگ نقل و اشتقال كاربردجريان نيم ساخته 60

برگ گواهي لنجام كار 61

فصل چهارم : تجزيه و تحليل سيستم مطرح شده 62

گردش كار دريافت كالا 67

گردش كار ارسال كالا 68

Dfd ها 70 . 69

فصل پنجم : نتيجه گيري و پيشنهادات 71

نتيجه گيري و پيشنهادات 72

فصل ششم : منابع و ماخذ 73

منابع و ماخذ 74











کنترل جرياني است که ضمانت مي کند اقلام موجود سازمان با در نظر گرفتن عوامل زمان ، مکان ، تعداد ، کيفيت و هزينه به بخشهايي از عمليات ( از قبيل : توليد ، توزيع ، فروش ، مهندسي و غيره ) که به آنها نياز دارند تدارک شود .

( مفهوم کنترل موجودي )

کنترل موجودي در مديريت تدارکات مدرن کنترل واقعي کار به حساب مي آيد ، اين کنترل همه اهداف اساسي عمليات انبار را در بر مي گيرد . مفهوم اساسي کنترل موجودي به بياني کاملاً ساده مواد درست ، در تعداد درست ، با کيفيت درست ، در زمان و مکان درست است . علاوه بر اينها عنصر هزينه نيز در منترل موجودي نقش حياتي دارد . به اين خاطر همه اهداف کنترل موجودي بايد در نظر گرفتن محدوديت هزينه که در مورد اقلام بسيار قابل ملاحضه مي باشد ، تحقق يابند .

برقراري موازنه بين ارائه خدمت و صرفه جويي در کنترل موجودي

نگهداري و کنترل موجودي کار بسيار پر هزينه ايست اما اقلام انبار براي تضمين آن که عمليات بتواند استمرار يابد لازم هستند . مديريت انبار بايد سعي مند بين نياز به ارائه خدمت مطمئن و خوب از نظر تدارک مستر مواد ، با نياز به ارائه آن خدمت بدون بلوکه نمودن مقدار زيادي از پول سازمان و در نتيجه کاهش منافع و بروز خطرات کاهش نقدينگي ، تعادل برقرار نمايد . يکي از علتهايي که کنترل موجودي براي مديريت انبارداري سخت به شمار مي آيد برقراري همين موازنه است .

(اهداف کنترل موجودي )

بطور طبيعي هر سازماني کمبودها و احتياجات خاص خود را دارد که بايد توسط سيستم کنترل موجودي آن سازمان تامين گردد . با اين وجود اگر اين واحد کنترل موجودي سازمان توليد و توزيع متوسط القامت را از نظر بگذرانيم از اهداف آن تصويري کامل به شرح زير بدست مي آوريم :

الف ) تدارک يک جريان مستمر مواد براي عمليات :

هدف اساسي کنترل موجودي اين است که تضمين کند کالاهاي مورد نياز توليد ، مهندسي ، توزيع و غيره در انبار موجود و آماده براي معرف باشند .

ب ) تضمين کيفيت درست مواد مورد احتياج :

کنترل موجودي در مورد تضمين اين که نوع و کيفيت درست مواد مورد نياز همواره در دسترسي براي استفاده در عمليات باشد مسئول است .

نوع کيفيت کالاهاي مورد احتياج بوسيله مصرف کننده ، خريد و کنترل کيفيت معين مي گردد آنچه که از اين بابت به کنترل موجودي مربوط مي باشد آن است کهتضمين کند کالاهايي که از انبار صادر مي شوند همان مشخصاتي را دارا مي باشند که مقرر شده است .

پ ) توزيع اقلام انبار را مي توان هم به محصولات نهايي و نيم ساخته و هم به کالاهاي موجود در ساير قسمتهاي يک کارخانه بزرگ يا بخشهاي کشور مربوط نمود يکي از اهداف کنترل مموجودي اين است که نضمين کند کالاهاي مورد نياز عمليات در نقطه مصرف باشند اين امر ممکن است حمل و نقل اقلام را از محلي به محل ديگر طلب نمايد ، همه اين موارد مي بايد بوسيله کنترل موجودي کنترل و سازماندهي گردد .

ت ) عامل زمان :

سيستم کنترل موجودي علاوه بر تامين همه احتياجاتي که پيش از اين به آنها اشاره گرديد بايد تضمين کند اقلام مورد نياز در زمانهاي مقرر در دسترس باشند .

ث ) کنترل گردش اقلام انبار :

کنترل گردش اقلام انبار جرياني است که تضمين مي کند همه اقلام بترتيب معين و مطابق با عمر انباري يا تاريخ انقضاء مصرف خود مورد استفاده قرار مي گيرند . اين نوع کنترل تضمين مي کند همه اقلام که از انبار صادر مي شوند سالم و در شرايط درستي باشند .

( سيستمهاي کنترل موجودي )

براي کنترل موجودي سه سيستم وجود دارد که عبارتند از :

آلف ) سيستم دو ظرفي که به يک سيستم تجديد سفارش مبتني است : اين سيستم نسبت به يک مقدار موجودي از پيش معين شده به نام سطح تجديد سفارش عکس العمل نشان مي دهد .

ب ) سيستم مرور دوره اي که در آن همه اقلام بطور منظم و در فواصل زماني معين تجديد سفارش مي شوند .

پ) سيستم سفارش برنامه اي

( عوامل موثر در تعيين مقدار موجودي اقلام انبار ):

سيستم کنترل موجودي درباره ي تعيين درست ميزان سطوح موجودي هر يک از اقلام انبار مسئول است در هنگام تعيين ميزان سطوح موجودي انبار ، بايد به يک سري عوامل معين توجه شود و تاثير آنها در رقم نهايي سطوح موجودي اقلام انبار منعکس گردد اين عوامل عبارتند
از :

الف ) نيازهاي عملياتي

ب ) عمر انباري اقلام انبار

پ ) دوره تحويل

ت ) سطح ايمني اقلام انباري

ث ) سرمايه قابل دسترس

ج ) ظرفيت انبار کردن اقلام

( سه سطح انبار کردن اقلام )

بطور کلي سه سطح براي انبار کردن اقلام وجود دارد که در اغلب انبار ها رعايت مي گردد . اين سه سطح تحت سه عنوان به شرح زير طبقه بندي مي گردد :

الف ) سطح حداقل انبار کردن اقلام :

اين سطح از انبار کردن اقلام ، آن مقدار از اقلام است که با در نظر گرفتن نياز عملياتي و دوره تحويل کالا از سوي تدارک کننده مورد نياز سازمان مي باشد .

ب ) سطح تجديد سفارش اقلام :

بخاطر خطراتي که در اتکا به تحويل صرف وجود دارد مقداري را به عنوان سطح ايمني يا ذخيره احتياطي او معمولاً به ميزان 25 درصد سطح حداقل انبار کردن اقلام به مقدار سطح حداقل اضافه مي کنند و آن را سطح تجديد سفارش اقلام انبار مي نامند . اين سطح ازموجودي نقطه ي عطفي است که در آن واحد خريد براي تدارک جديد کالا اقدام ي نمايد . در اين مرحله به عمر انباري اقلام نيز توجه مي شود . اگر عمر انباري اقلام کمتر از سطح تجديد سفارش اقلام انبار باشد در آن صورت بايد اين سطح تجديد سفارش تا حد عمر انباري اقلام کاهش داده شود .

پ ) سطح حداکثر انبار کردن اقلام :

کاملاً روشن است که موقع برقراري مقدار سطح حداکثر اقلامي که مي تواند انبار شود ، ظزفيت فيزيکي واقعي انبار بر رقم نهايي آن تاثير مي گذارد .

کنترل موجودي علاوه بر تعيين مقدار سطوح موجودي مورد نياز براي اداره موثر با کفايت عمليات سازمان درباره ضمانت رعايت مقادير اين سطوح در کل سيستم انبار نيز مسئول مي باشد .

( منابع اطلاعاتي کنترل موجودي )

کنترل موجودي سيستمي است که عمدتاً با اتخاذ تصميم هايي که بر بسياري از اجراء عمليات تاثير مي گذارد در گير است و براي اتخاذ درست و موثر تصميم ها به يک جريان مستمر اطلاعات مناسب و به هنگام نياز دارد .

الف ) برنامه ها و دستور کارهاي جامع توليد :

در اين مورد اطلاعات مورد نياز کنترل اقلام انبار و اطلاعات مربوط به محصولات در نظر گرفته شده از سوي شرکت براي توليد از جمله مقدار ، نوع ، کيفيت و زمان توليد هر محصول را شامل مي گردد .

ب ) پيش بيني هاي واحد فروش :

واحد فروش معمولاً بر طبق باورهاي خود ، پيش بيني هايي درباره ي فروش شرکت به عمل مي آورد .

کنترل موجودي براي تعيين مقدار سطوح موجودي محصولات نهايي همچنين نيم ساخته به اطلاعات اين پيش بيني ها نياز دارد کنترل موجودي بايد تضمين کند مواد براي جوابگويي به تقاضاهاي حال و آتي شرکت به اندازه کافي در دسترس باشد .




در بدو ورود پالتهاي فلزي به کارخانه راننده حامل پالتهاي فلزي به انتظامات مراجعه کرده که پس از ثبت اظهارنامه مشتري در دفاتر انتظامات به تحويلداري ( واحد ارسال / دريافت ) مراجعه مي نمايد .

مسئول انبار پس از دريافت اظهار نامه از راننده پالتهاي وارده را با اظهار ناهمه چک نموده و پس از کنترل ـن با کمک ليفتراک نسبت به تخليه آن به محل هاي از پيش تعيين شده محوطه انبار باز که بر اساس نوع محصول تفکيک گرديده اقدام مي نمايد .

در مرحله کنترل چنانچه هر يک از پالتهاي وارده دچار خرابي و يا ورشکستگي شده باشد مسئول دريافت کننده پالتها در انبار با صدور درخواست و تقاضاي حکم از واحد فني نسبت به اصلاح و تعمير آن پيگيري و اقدام مي نمايد واحد فني موظف است پس از تعمير پالتهاي اعلام شده از سوي انبار مراتب تعمير را بهه اطلاع انبار رسانده تا انبار با هماهنگي لازم به انتقال آن اقدام نمايد .

پس از حصول اطمينان از کنترل تعدادي و سالم بودن پالتهاي وارده آمار اينگونه پالتها پس از تفکيک و شناسايي پالتهاي مشتري که فاقد علائم و يا آرام آذين خودرو مي باشند توسط مسئول انبار وارد کاردکس فلزي مي گردد .

( درخواست کالا از انبار : )

کليه واحد هاي توليدي کارخانه با استفاده به برنامه تغذيه خطوط جهت دريافت کالا از انبار مي يابد برگ درخواست کالا از انبار را در سه نسخه با ذکر مرکز هزينه بطور کامل تکميل نمايد و امضاهاي مجاز را گرفته و برگه را تحويل انبار نمايند و انبار پس از اطمينان از موارد تکميلي برگ درخواست ، مقادير درخواست شده را آماده مي نمايد و مقدار تحويل را در برگ درخواست درج مي کند و در صورت نبودن کالاي درخواستي مقدار تحويل برگه را خط تيره کشيده و به واحد برنامه ريزي اطلاع مي دهد و همچنين کدرديابي کالاي مورد نظر را در برگ درخواست قيد نموده و کالاهاي آماده شده با کارت شناسايي و ليبل سبز QC به همراه نسخه اول برگ درخواست به واحدهاي توليدي ارسال مي نمايد و پس از انجام عمليات تحويل حوله انبار در سيستم مکانيزه مقدار تحويل از موجودي انبار خارج مي گردد .

انبارهاي کارخانه مهرشهر با نام هاي انبار قطعات ، انبار اموال ، انبار مواد ، انبار نيم ساخته و انبار ضايعات و انبار محصول تقسيم شده است . تحويل مواد جهت تست فرآيند پذيري با امضاء بازرسان IQC با ذکر جمله تست فرآيند پذيري و به مرکز هزينه توليدي در برگ درخواست صورت مي پذيرد در صورت برگشت کالا به انبار بصورت مازاد واحدهاي توليدي برگ درخواست برگشت کالا به انبار را تکميل مي نمايند و به همراه کارت شناسايي مربوطه که موقع تحويل کالا گرفته بودند به انبار عودت مي دهند در صورت نبودن کارت شناسايي انبار از تحويل کالاي عودتي خودداري خواهند نمود و در صورت نا منطبق بودن کالا واحد هاي توليدي برگ تحويل اقلام نامنطبق به انبار را تکميل نموده و پس از اظهار نظر از سوي IQC در مورد مردود بودن به همراه کارت شناسايي ممهور به ليبل قرمز کالا را تحويل انبار مي دهند پس از انجام کليه عمليات برگ درخواست عودت کالا و تحويل اقلام نامنطبق به انبار در سيستم مکانيزه انبار طي برگشت به انبار در سيستم مکانيزه اعمال مي گردد .




( ساختار سيستم کنترلهاي داخلي و اطلاعاتي ( انبارها ) در شرکت آذين خودرو )

از خصوصيات سيستم اطلاعاتي موجوديها يا ( مديريت انبار ) در شرکت آذين خودرو ارتباط متقابل با ساير سيستمها ميباشد که در نمودار زير تشريح گرديده است . اين ارتباط از طريق ساختار شناسايي کد کالا برقرار مي گردد ، که در يادداشتهاي 2 الي 7 به نحوه اين ارتباطات سيستم پرداخته خواهد شد .

3- ( نمودار ارتباط مستقيم انبارها با ساير سيستم ها )

1- سيستم مديريت خريد و سفارشات ( سيستم اطلاعاتي انبار )

2- حسابداري مالي

3- حسابداري صنعتي ( مراکز هزينه )

4- مديريت فروش ( برنامه ريزي فروش )

5- مديرت مواد ( برنامه ريزي توليد )

6- هيئت مديره و مديريت اجرايي

( سيستم مکانيزه خريد و سفارشات )

از آنجاييکه در تعريف سيستم مکانيزه خريد به جزئيات سيستم فوق جداگانه پرداخته خواهد شد سيستم انبارها از طريق محاسبه مقدار حد سفارش و حد موجودي که از طريق رابطه ي زيل و به کمک کامپيوتر براي تک تک اقلام محاسبه خواهد شد . در موقع لزوم اقلام به صدور خريد خواهد کرد .

مصرف در مدت تدارک + حداقل موجودي = نقطه سفارش

حداقل موجودي – حداکثر موجودي = ميزان سفارش

در نتيجه به موزات تعريف اطلاعات کالا شامل کد شرح ، واحد مصرف مقدار و نقطه سفارش و محل تدارک ميزان سفارش معرفي مي گردد که نمايانگر امنيت مصرف و در مجموعه سيستم توليد خواهد بود به محض رسيدن مقدار موجودي به نقطه سفارش هشدارهاي لازم به انباردار داده خواهد شد تا نسبت به درخواست خريد کالا اقدام گردد .

( ارتباط با حسابداري مالي )

پس از انجام خريد از طريق تدارکات ورود کالا به شرکت اقدام به ثبت حساب فروشنده ( کد فروشنده ) به عنوان حساب بستانکار در رسيد کالا صورت مي گردد . در نتيجه يکي از امکانات نظام جامع انبار امکان حسابرسي خريد ( مقداري / ريالي ) در مقاطع خاص دوره خريد خواهد بود که منجر به رسيدگي دو طرفه حسابها خواهد گرديد .

( سيستم مکانيزه حسابداري صنعتي )

ارتباط سيستم انبارها با حسابداري صنعتي و مراکز هزينه از بعد مصارف و کنترل ضايعات مورد بررسي قرار مي گيرد به نحويکه در مقاطع زماني مورد نياز مصارف هر مرکز هزينه و با توجه به عامل هزينه ارتباط ايجاد خواهد کرد .

( ارتباط سيستم انبارها با نظام جامع فروش )

سيستم انبارها به عنوان تغذيه کننده سيستم فروش عمل نموده و اطلاعات بهاي تمام شده محصولات فروش رفته به همراه حواله هاي صادره را به سيستم فروش منتقل مي نمايد .

( تحويلداري )

واحد تحويلداري به عنوان مکمل خلاء اجرائي واحدهاي انبار ، تدارکات و مشتري ، مديريت کارخانه و در مواردي حسابداري ميباشد . و در عين حال نقش واحد مذکور در اجراي کنترلهاي داخلي خصوصاً در زمينه ي شمارش و باز بيني درصد قابل توجهي از اقلام فله ورودي ( انواع توپه ها ) حائز اهميت ويژه مي باشد .

( شرح وظايف واحد تحويلداري )

- بارگيري محصولات شرکت جهت ارسال به مشتري بر اساس برنامه زماني ، تعداد و مشخصات اعلام شده از طرف مديريت فروش و بازاريابي .

- برنامه ريزي وسايل حمل ونقل و پي گيري آن در موارد ضروري .

- رعايت دستورالعمل هاي کنترل کيفيت در زمينه بارگيري و حمل و نقل .

- رابط کنترل کيفيت و انبارها جهت اخذ مجوزهاي لازم ورود تعدادي از کالاها .

- شمارش مجدد تعداي از کالاها ( مثلاً رولها و توپهاي مواد اوليه و ... ) با دستگاه و تجهيزات مناسب .

- کنترل و پيگيري اقلام اماني ردوبدل شده فيمابين شرکت و تعميرگاه دفتر مرکزي .

- صدور کليه خروجيها از درب کارخانه .

- صدور برگ گواهي انجام کار در خصوص خدمات فني و تعميراتي شرکتهاي خارج از شرکت که در داخل انجام خواهد شد ( شرح فرم پيوست ) .

( رابطه سازماني )

واحد تحويلداري مستقيماً زير نظر مديريت کارخانه وظيفه مي نمايد و در ارتباط با انجام وظايف و مسئوليتهاي محوله و نتايج حاصله در برابر ايشان جوابگر مي باشند . ولي اساساً در کنار انبارها انجام وظيفه خواهد نمود .

دسته بندی: فنی و مهندسی » صنایع

تعداد مشاهده: 2178 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 55

حجم فایل:69 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: