گزارش کاراموزی كنترل بيماري ها و علف هاي هرز

دسته بندي : فنی و مهندسی » کشاورزی و زراعت
گزارش کاراموزي كنترل بيماري ها و علف هاي هرز در 27 صفحه ورد قابل ويرايش


مقدمه:

با توجه به پيشرفت روز افزون جمعيت در دنيا و اين که هر روز هزاران نوزاد چشم به جهان مي گشايد و داراي نياز هاي متفاوتي دز زندگي هستند تا بتوانند زنده بمانند و زندگي کنند يکي از مهمترين نياز هاي بشر از دير باز رفع گرسنگي و جدال با مرگ بوده است.

تاُمين غذا و رفع گرسنگي از مهمترين دغدغه اي بشر به خصوص در عرصه جديد است. يکي از مهمترين منابع غذاي مردم کشاورزي است چرا که بيشتر درصد غذاي افراد و منابع معدني مورد نياز آنها در گياهان وجود دارد.

انسان هاي اوليه با درک اين مطلب براي نجات خود تلاس در اهلي ساختن گياهان کرد. اما امروزه با پيشرفت صنعت و تمدن و ماشيني شدن زندگي در جامعه هاي مختلف بشري جايگزيني زمين هاي کشاورزي با ساختمان هاي مدرن و امکان خاص ... شروع شده و اين بشر کنوني حتي به جنگل ها هم رحم نکرده و در جهت هموار نمودن آن مي کوشد. با کم شدن زمين زراعي و رشد روز افزون جامعه راهي جز بالا بردن بازده محصول در واحد سطح و پيدا کردن راههايي در رسيدن به اين هدف سودمند است. يکي از معضلات و دغدغه هاي فکري مهندسين کشاورزي بر اثر عواملي چون آفات و بيماري هاي گياهي است که امروزه با پيدايش علم گياه پزشکي به شناخت آفات و بيماري هاي گياهي پرداخته و در جهت مبارزه و پيشگيري با اين عوامل سوء قدم نهاده و روزنه هاي جديدي از اميد را برابر چشمان بشر گشوده است.

با همکاري مهندسين و متخصصين کشاورزي و توليد کنندگان اين بخش اميد است که در رفع موانع بر سر راه بکوشيم و جهاني پر از شادي و نشاط و بدون دغدغه اي براي تمامي انسان هاي دنيا داشته باشيم.

فصل اول) آشنايي با مکان کار آموزي



تاريخچه :

تاريخچه جهاد کشاورزي ابهر از تاريخ 1380 با ادغام دو مديريت کشاورزي سابق و جهاد سازندگي سابق بوجود آمد قبلا اين دو مديريت با امورات مشابه و در راستاي هم کار مي کردند که بيشتر آنها در ارتباط با خدمات رساني به روستا ئيان و کشاورزان و توليد کنند گان و هدف محروميت زدايي از روستا و جلو گيري از مهاجرت بي رويه به کلان شهر ها انجام وظيفه نمودند که طبق بررسي هايي انجام شده، تصويب نمايندگان مجلس و دولت با هم ادغام شده و از سال 1380 تحت يک مديريت واحد بنام مديريت جهاد کشاورزي به خدمت رساني خود ادامه مي دهند. کلا مي توان گفت که اين مديريت پلي است بين کشاورزان و توليد کنندگان و مراکز تحقيقات که تازه ترين يافته علوم کشاورزي با آزمون در مزارع نمونه ترويجي و تحقيقي به دست زارعين منطقه مي رد و در اين راستا با الهام از همين علوم باعث توليد بيشتر و در آمد بهتر به زارعين و پيش شرط لازم براي حرکت بسوي توسعه پايدار کشاورزي و روستايي توسعه انساني و مشارکت مردم است در اين خصوص تشکيل تشکل ها و توسعه سازمانهاي غير دولتي ، مردمي يک ابزار موثر و کار آمد بحساب مي آيد و يکي از راههاي مشارکت مردم براي ادراه بهتر امور زندگي خود و حل مشکلات اقتصادي و اجتماعي روستا ايجاد تعاوني ها و تشکل هاي روستايي است.



اهم فعاليت اين روايت:

1- کمک به اقتصاد کشور

2- کمک به توليد بهتر و در آمد بيشتر به کشاورز

3- انتقال يافته هاي جديد به کشاورز

4- به علت اينکه زمين به تعداد ثابت در اختيار زارع بوده در اين راستا افزايش توليد در واحد سطح و غذاي بيشتر و فراورده هاي آن هدف است.

5- آموزش مهارت هاي خود اشتغالي به روستا

6- سازماندهي مراکز و روستائيان و آشنايي به علم روز کشاورز پيشرو

7- توزيع مجلات و جزوات

8- اجراي دوره هاي کار و دانش

9- برگزاري دورها و کلاس هاي آموزشي در روستاها

10- استفاده از تکنيکي برتر جهت توليد برتر و رسيدن به خودکفايي غذايي

11- تشکيل کلاس هاي آموزشي اقتصادي با استفاده از نوار، عکس و فيلم و اسلايد

12- آموزش شواراهاي اسلامي روستا

13- مشاوره با مراجعين در خصوص جذب سرمايه جهت ايجاد طرح هاي در آمد زا

14- بررسي پتانسيل منطقه و ايجاد بستر جهت اجراي طرح هاي مورد نياز

15- ايجاد طرحهاي آبياري و تحت فشار و قطره اي جهت استفاده بهتراز آب

16- اجراي طرح يکپارچه و تجهيز و نو سازي مزارع در روستا

17- طرح جايگزين باغات و اصلاح آنها

18- واگذاري اراضي دولتي از طريق طرح هاي کوچک و بزرگ اقتصادي جهت انجام طرح هاي کشاورزي

19- آزمايش خاک و آب و بررسي مواد نياز آن

20- نظارت بر خريد گندم و محصولات تضميني آزاد بر نياز زارعين

21- استفاده از کارشناسان فارغ التحصيل رشته ها ي کشاورزي در روستاها

آشنايي با شيوه ها ي جديد ارزيابي طرح هاي اقتصادي و فنون و روش هاي اقتصادمندي انگيزه اصلي دولت فعاليت هاي اقتصادي و صنعتي است. از آنجائيکه برنامه ريزي يک پروژه کاري است که به رشته هاي مختلف از دانش بشري نياز دارد و امکانات لازم در مراحل مختلف تصميم گيري در جريان انتخاب پروژه به مطالعات و تکنولوژي مستمر نيازمند مي باشد و از اين راستا مي توان به رشته کامپيوتر که از اساسي ترين نيازها در جهت توسعه پايدار کشاورزي مي توان شمرد و بخش کامپيوتر استخوان بندي اين بررسي و محاسبات مربوط را تشکيل مي دهد و از اجزاي تشکيل دهنده پروژه کشاورزي پايدار و توسعه اقتصاد در اين مورد را شامل مي گردد. و قطعا بدون دانش کامپيوتر پيشبرد مسير نخواهد بود براي اينکه کشورها در رديف کشور هاي تخصصي و پيش قزاول قرار گيرند به اين دانش اهميت بيشتري قايل شوند.





فصل دوم ( ارزشيابي بخش هاي مرتبط با رشته کار آموزي )

بسم الله الرحمن الرحيم

کار آموزي در جهاد کشاورزي هيدج...

سن گندم eurygaster integriceps

امروز مهندس مقصودي سرپرست کار آموزي بنا به شرايط آب و هوايي که زمان ريزش سن ها ي گندم از زير گون ها و چون سن از آفات مهم اقتصادي مزارع گندم است. و مبارزه با سن به عهده وزارت کشاورزي و عمران روستايي است به معرفي آن پرداخت

شکل شناسي و معرفي خود حشره کامل : حشره کامل که به طول 12-13 MM و عرض حدود 6 MM ديده مي شود و رنگ آن متغير خاکستري تا قهوه اي مايل به سياه است. سينه اول بزرگ و ذوزنقه اي است و شاخک ها 5 بندي است خرطوم آن نسبتا بلند و در حال استراحت زير بدن قرار مي گيرد. ؟؟؟ ها فوق العاده طويل و بر جسته و بالها را مي پو شانند.

تشخيص نر و ماده از هم: تشخيص نر و ماده از هم در سم پاشي اهميت دارد زيرا که ماده ها تخم گذاري کرده و بر تعداد آنها مي افزايد. نرها انتهاي آنها و آخرين بند شکم به صورت ذوزنقه اي است. و با فشار دادن دست فرو مي رود ولي در ماده حالتي شبيه ژلاتين وجود دارد و با فشار دادن دوباره به حالت اوليه بر مي گردد.












زيست شناسي : سن گندم زمستان را به صورت حشره کامل در زير بوته هاي گون و درمنه زمستان گذراني مي کنند داراي 5 مرحله پورکي است. تخم کروي و به قطر 0/7 MM است تخمها هسته اي و معمولا 16-10 عدد روي برگها گذارده مي شوند و توسط ماده اي چسبناک روي برگها مي چسبند.

طرز خسارت: نيش خود را در برگها و دانه ها فرو کرده و با تغذيه از آن موجب خسارت مي شود.

طرز تشخيص و مبارزه: براي تعيين زمان با کادر و شمارش نر و ماده زمان مبارزه را مشخص کرده و از سم هاي ديپرتکس 80 درصد و دلتامترين استفاده مي کنيم.



نمونه برداري

مديريت جامع تلفيقي (IPM) هر آفتي به دلايل اکولوژيکي ، اقتصادي و حشره شناسي کاربردي يابد با آگاهي قابل قبول از ميزان جمعيت آفت در مزرعه صورت گيرد و موفقيت در اجراي مديريت تلفيقي بستگي به برآورده صحيح جمعيت آفت دارد.

برآورد جمعيت سن گندم غلات در مزرعه تور و کادر صورت مي گيرد. براي مرحله سن مادر و پوره ها در تمامي ساعات روز مي توان از کادر(1*1) متر يا (0/5*0/5) متر استفاده نمود،به طوري که در قطعه ي حداکثر 5 هکتاري بصورت ضربدر در هر قطر مزرعه 100 کادر بصورت تصادفي به کار مي بريم.

در صورت استفاده از کادر (0/5*0/5 ) . هر 4 کادر معدل يک متر مربع خواهد بود. استفاده از کادر براي نمونه برداري در مرحله سن مادر الزامي است.

در سال زراعي 1383_84 براساس هماهنگي بين سازمان حفظ نباتات و موسسه تحقيقات گياه پزشکي ، هر 5 بار تور زدن با تور جديد ( تور با قطر داخلي 35 سانتي متر) معادل يک متر کادر و به دليل توزيع فضايي تجمعي سن غلات 50 با تور زدن معدل 10 متر کادر خواهد بود. بنا براين ضروري است براي بر آورده جمعيت در قطعات 5 هکتار يا کمتر به فاصله هر 10قدم طبق الگوي *( ضربدري ) در دو قطر 50 بار تورزني با زاويه 180 درجه انجام و آنرا معدل 10 متر مربع کادر بدانيم ( بنا بر اين تمامي روش هاي قبلي نمونه برداري 10 تور و همچنين تورهاي با قطر داخلي کمتر يا بيشتر از تور استاندارد کلن لم يکن تلقي مي گردد و نبايد در بر آورده جمعيت سن غلات از اين تاريخ ملحوظ گردد.) براي سنين پورگي 3 و بالاتر از تور استفاده مي گردد. در مراحل تخم ، پوره و پوره 2 بايد از کادر استفاده نمود.



سياهک پنهان بيا بد بوي گندم

عامل بيماري:

Thlletia haevis ( =T.foetida)

Tilletia tritici (= Caries )

علائم بيماري تا قبل از سنبل دهي کاملا مشخص نيست.

در مرحله خوشه دهي سنبله ها، سنبلچه ها معمولا با زوايه اي نسبت به محور گل آذين قرار مي گيرند. خوشه آلوده به رنگ سبز مايل به آبي ( تيره تر از خوشه اي سالم) ديده مي شود.بوته هاي آلوده کوتاه تراز سالم بود، دانه هاي سالم با کوچکترين فشاري ترکيده و توده پودر سياه رنگ تليواسپورها خاج مي شود. در هنگام برداشت تليواسپورها آزاد شده و بويي شبيه بوي ماهي گنديده به مشام مي رسد که در اثر توليد گازي تري متيل آمين است. گاز در هنگام برداشت باعث آتش سوزي مي شود.

مبارزه:

1- ضد عفوني بذر: در اينجا چون تليو اسپورها در سطح بذر است از سموم تماسي استفاده مي شود.

2- روش هاي زراعي زراعي: کاشت گندم در زمانيکه دما بالاتر از 15 درجه سانتي گراد است ( زرد کاشت در پائيز).







ويروس موزائيک در خيار:

عامل بيماري:

Cucumber mossic virus ( CMV )

گروه Cacumo virus است. علائم بيماري بر روي بيماري بر روي برگ ها به صورت ايجاد لکه هاي زرد متمايل به سبز به ابعاد مختلف است. گاه تاول و چروکيدگي برگ ها نيز اتفاق مي افتد مي افتد و سبب خشک شدن برگ ها مي شود. ميوها ي الوده ، ناهموار ، نامنظم داراي لکه هاي زرد و سبز پر رنگ خواهد بود که لکه ها عامل کاهش ارزش تجاري انان مي شود.

دامنه ي ميزباني وسيعي دارد روي هندوانه ، طالبي، بادمجان ، کرفس ، کدو پياز ، توتون و ...

انتقال مکانيکي آن به راحتي امکان پذير است. انتقال طبيعي ان با شته ها مانند شته ي سبز هلو شته ي سبز پنبه صورت مي گيرد . دماي 17 تا 20 درجه و رطوبت نسبي بال از شرايط مناسب اشاعه ي بيماري است .

مبارزه:

1- از بين بردن علف هاي هرز و ميزبان ويروس

2- استفاده از بذر سالم و ترموتراپي در هواي 70 درجه به مدت 2 روز و يا آب 40 درجه و يا آب 66 درجه 1 ساعت

3- عدم دست کاري زياد مزرعه و کنترل شته با پاشيدن روغن و ...

4- کاشت گندم يا ذرت در اطراف مرزعه براي جلو گيري از شته ها و مالچ آلمونيوم براي دفع شته

5- ارقام مقاوم بهترين روش مبارزه است



پژمردگي آوندي ورتيسليومي گوجه فرنگي tomato vascular verticillium wilt

عامل بيماري:

Verticillium albo- atrum

Verticillim dahlia

اين بيماري يک بيماري آوندي است که بيشتر در اوايل رشد ديده مي شود.

انتهاي شاخه ها در اواسط روز پژمرده مي شود حاشيه ي برگ ها به سمت بالا تا مي خورد و برگ ممکن است ريزش کند. دامنه ي حمله ي بسيار وسيع شامل گوجه فرنگي ، سيب زمينس ، پنبه ، توتون و ...

بذر زاد است. کنيدي هاي تک سلولي ريز و شفاف در انتهاي کنيدي ؟؟؟ منشعب شده و از آوند به صورت طبعي خارج مي شود. اين بيماري مونو سيکل است.

زمستان گذراني به صورت ميسليوم در بقايا و ميکرو اسکروت در خاک به مدت 2 تا 7 سال صورت مي گيرد.

شرايط خنک و مرطوب (20-24 درجه) براي بروز بيماري مساعد است.



مبارزه:

1- بر قراري تناوب زراعي طولاني با غلات ( تک لپه ها اغلب از ور تيسلسوم مصون مي باشد)

2- زه کشي خاک

3- ضد عفوني بستر بذر و خاک خزانه با بنوميل و ساير بنزيمدازول ها

دسته بندی: فنی و مهندسی » کشاورزی و زراعت

تعداد مشاهده: 1766 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 27

حجم فایل:227 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: