پروژه کارآفرینی تولید و بسته بندی نمک ید دار

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني توليد و بسته بندي نمک يد دار در 39 صفحه ورد قابل ويرايش


1- 1 مقدمه :

کمبود يد سلامتي انسان ها را از راه هاي مختلف به مخاطره مي اندازد. مهمترين تأثير منفي کمبود يد، عدم رشد مغز انسان است. بعضي از عوارض ناشي از کمبود يد، در صورت بروز، غير قابل جبران مي باشند اما همه اين عوارض به طور کلي و به سادگي با استفاده از يک سري تکنيک ها و روش هاي افزودن يد به مواد مصرفي قابل پيش بيني هستند، به طوري که مسئولين بهداشت و سلامتي و سازمان هاي بين المللي به طور فزاينده اي تشخيص داده اند که پيش گيري از عوارض ناشي از کمبود يد يک هدف قابل حصول مي باشد که منافع زيادي براي مردم جهان خواهد داشت.

روش هاي اضافه کردن يد :

الف- نمک ايده آل ترين وسيله براي اضافه کردن يد است زيرا هر فردي به طور روزانه احتياج به حد معمولي از نمک خواهد داشت. تکنيک هاي اضافه کردن يد به نمک بسيار ساده هستند. ضمن اينکه اضافه کردن يد، ظاهر و مزه نمک را تغيير نمي دهد.

ب- اضافه کردن ترکيب يد دار به آب آشاميدني.

پ- توزيع قرص هاي حاوي ترکيبات يد.

ت- تزريق روغن هاي حاوي ترکيبات يد.

نحوه يد دار کردن نمک:

الف- مخلوط کردن خشک: اين روش براي نمک پودر مورد استفاده قرار مي گيرد.

ب- اضافه کردن ترکيبات يد به صورت قطره اي: که براي نمک کريستال مورد استفاده قرار مي گيرد.

پ- روش اسپري کردن.

ت- تماس محلول اشباع شده نمک و ترکيبات يد با هم و سپس خشک کردن نمک.

از بين روش هاي فوق الذکر روش اسپري کردن و مخلوط کردن خشک کوفقيت آميز تر از ساير روش ها هستند.

با توجه به اهميت مصرف يد و تأکيد مسئولين بر توزيع سراسزي نمک هاي يد دار، توجيه اقتصادي اجراي اين طرح مناسب بوده ضمن اينکه با اجراي اين طرح، مي توان بستر مناسبي را براي اشتغال نيروهاي ماهر و نيمه ماهر فراهم آورد که با توجه به ماهيت صنايع غذايي بانوان مي توانند سهم بسزايي در آن داشته باشند.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد و بسته بندي نمک يد دار



محل اجرا :





1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن


















1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

با توجه به اهميت مصرف يد و تأکيد مسئولين بر توزيع سراسزي نمک هاي يد دار، توجيه اقتصادي اجراي اين طرح مناسب بوده ضمن اينکه با اجراي اين طرح، مي توان بستر مناسبي را براي اشتغال نيروهاي ماهر و نيمه ماهر فراهم آورد که با توجه به ماهيت صنايع غذايي بانوان مي توانند سهم بسزايي در آن داشته باشند.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 7 نفر ميباشد .







تاريخچه و سابقه مختصر طرح :

يد يکي از ريز مغذيهايي است که به ميزان 20 تا 50 ميلي گرم در بدن انسان وجود دارد ، که حدود 70 تا 80 درصد آن در غده تيروئيد وجود دارد. اين ريز مغذي که مقدارش بسيار ناچيز است چه تأثير سوئي بر رشد مغزي و جسمي انسان دارد. حدود يک ميليارد نفر از کمبود يد رنج مي برند و 20 ميليون نفر گواتر دارند . در ايران به طور گسترده کمبود يد وجود دارد . چند سالي است که وزارت بهداشت و وزارت صنايع اقدام به تهيه نمک يد دار براي رفع اين مشکل کرده اند.

يد در مواد غذايي مختلفي وجود دارد ، بهترين منابع غذايي يد انواع سبزي هاي سبز و ريشه ها مثل اسفناج است .

وجود يد در مواد غذايي بستگي به وجود آن در خاک منطقه دارد. اگر خاک منطقه اي از نظر يد فقير باشد غذاهاي توليد شده در آن منطقه از نظر يد فقير خواهد بود. اگر يد آبي در منطقه اي از 2 ميکروگرم در ليتر کمتر بود ، مسلماً مشکل کمبود يد در آن منطقه وجود دارد . بعد از سبزي ها و ميوه ها طبيعتاً فرآورده هاي دريايي مخصوصاً ماهي هاي آب شور ، مهمترين منبع يد هستند. با وجود اين بستگي به آب دريا دارد که يد در آن وجود دارد يا نه . به عنوان مثال بر اساس بررسي هاي انجام شده آب درياي خزراز يد فقير است و بر عکس آب خليج از نظر يد غني است. بنابراين درست نيست که بگوئيم همه فراورده هاي دريا از يد غني هستند .

يد در دستگاه گوارش به راحتي جذب مي شود ، پس از جذب به غده تيروئيد مي رود، قسمت قابل توجهي از آن توسط غده تيروئيد برداشت مي شود و راه دفع يد از طريق ادرار است. بنابراين يکي از آزمايشهايي که مي توان براي تشخيص يد انجام داد ، اندازه گيري يد خون است.

البته يد به اشکال مختلف در خون وجود داردکه به دليل غير قابل نفوذ بودن ، يد متصل به پروتئين در درون گلبول ها ، براي اندازه گيري از اين نظر مناسب است.

يد با اسيد آمينه تيروزين ترکيب مي شود و در ابتدا مونو يد و تيروزين و دي يد و تيروزين و سپس تري يد و تيروزين و تترا يد و تيروزين را تشکيل مي دهد . تترا يد و تيروزين با تيروگلوبولين ترکيب مي شود و بدين ترتيب در غده تيروئيد ذخيره مي شود .

در صورت وجود کمبود يد يا به هر دليلي که غده تيروئيد بزرگ شود ، فرد دچارگواتر ميشود.

دو نوع گواتر وجود دارد که عبارتند از :

گواتر ساده
گواتر سمي

در گواتر ساده علي رغم اينکه غده تيروئيد بزرگ مي شود اما با مکانيسم هاي جبراني تيروکسين کافي تهيه مي شود . بنابراين مشکلي از نظر تيروکسين نداريم. منتها غده تيروئيد بزرگ شده است. در صورتيکه در گواتر سمي تيروکسين کافي توليد نمي شود و سلامتي فرد به طور جدي در معرض خطر قرار مي گيرد و بايد اقدامات پزشکي صورت گيرد. اگر درمان دارويي موثر نشود، عمل جراحي صورت مي گيرد .

در بررسي هاي علمي گواتر درجه بندي مي شود :

گواتر درجه يک ( A) : بزرگي غده تيروئيد در آن قابل لمس نيست. در معاينه زير انگشتان پزشک معالج لمس مي شود.

گواتر درجه يک ( B ) : بزرگي غده به گونه اي است که اگر فرد سر را بالا نگاه دارد و آب دهانش را قورت دهد. از حرکتي که در اين ناحيه ايجاد مي شود ، بزرگي غده تيروئيد قابل رويت است.

مراحل صدور توسعه طرح :

1- تکميل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضي) و ارسال به مديريت.

2- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت بررسي و اظهار نظر و بازديد کارشناسان (کارشناس تخصصي و کارشناس توليد) با هماهنگي روساي ادارات تخصصي.

3- دبيرخانه صدور مجوز پس از تائيد ادارات تخصصي در کمسيون بررسي طرحها مطرح مي نمايد و در صورت عدم تاييد کمسيون به شهرستان و متقاضي اعلام مينمايد و در صورت تاييد از ادارات ذيربط استعلام مي نمايد.

4- ارجاع به اداره تخصصي جهت بررسي طرح توسعه.

5- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تاييد مدير.

6- ارسال رونوشت به بخشهاي و ادارات تخصصي و سازمانهاي ذيربط.



گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از کارخانه توليد و بسته بندي نمک يد دار

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد و بسته بندي نمک يد دار به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در کارخانه پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت و در توليد و بسته بندي کالايي مانند نمک يد دار که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي يکي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .
دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 1792 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 39

حجم فایل:516 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: