پروژه کارآفرینی تولید پفک نمکی

دسته بندي : کارآفرینی » صنایع غذایی
پروژه کارآفريني توليد پفک نمکي در 34 صفحه ورد قابل ويرايش


1- 1 مقدمه :

آرد پفک، يکي از اجزاي مهم در تهيه ي انواع پفک ها است. ماده ي پودر مانندي است که از دانه ي غلات يا ساير مواد نشاسته اي بدست مي آيد. معمولاً آرد پفک را از آسياب نمودن دانه ي گندم تهيه مي کنند؛ اما از دانه ي ذرت، گندم سياه يا (چاودار)، جو، مخود و برنج هم آرد پفک تهيه مي شود.

اساس آرد پفک را نشاسته تشکيل مي دهد که خود، يکي از پيچيده ترين انواع هيدرات کربن مي باشد. معمولاً وقتي سخن از آرد پفک به ميان مي آيد، منظور آرد پفک گندم است، چون اين نوع آرد پفک بخش عمده ي آرد پفک لازم براي تهيه ي نان و پاستا را شامل مي شود. دليل استفاده وسيع از آرد پفک گندم خواص آن مي باشد. وقتي اين آرد پفک را با آب مخلوط مي کنيم، نوعي پروتئين پيچيده به نام گلوتن ايجاد مي شود. وجود گلوتن به خمير خاصيت ارتجاعي مي دهد و مي توان آن را به هر شکلي در آورد. همين خاصيت گلوتن، سبب مي شود که گازهاي حاصله درون خمير باقي بمانند و وجود اين گازهاست که سبب تردي و حالت اسفنجي محصول نهايي مي گردد. اين خاصيت آرد پفک گندم در تهيه ي انواع نان و کيک بسيار حائز اهميت مي باشد.



1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد پفک نمکي





محل اجزا :

شهر صنعتي



1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت در دولت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد آرد پفک مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به توليد هاي کارگاهي صنعتي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات وآرد پفکاتي که ارز زيادي را از کشور خارج مي کرد ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 25 نفر ميباشد .



تاريخچه و سابقه مختصر طرح :
پيشينه

در گذشته با ساييدن دو تکه سنگ گندم را آسياب مي‌کردند. با گذشت زمان ديگر از جانوران براي چرخاندن سنگ آسياب بهره گرفته‌شد. کم کم آسياب‌هاي بادي و آبي نيز به کار گرفته شدند تا امروز که فراوري آرد پفک در کارخانجات انجام مي‌شود.

مردمان شهرنشيني جيرفت ايران نزديک به ???? سال پيش، آرد پفک را براي خوراک به کار مي‌برده‌اند.





مراحل انجام كار :
انواع آرد پفک

اغلب آرد پفکهايي که امروزه مورد استفاده قرار مي گيرند، از گندم تهيه شده اند.

انواع آرد پفک گندم از نظر مقدار گلوتن با هم تفاوت دارند. آرد پفکي که براي تهيه ي نان از آن استفاده مي شود، معمولاً ميزان گلوتن بالايي دآرد پفک و همين امر باعث مي شود که استحکام نان در کنار تردي آن حفظ شود و نان شکل خود را حفظ نموده و خرد نشود. آرد پفکهايي که گلوتن موجود در آنها کمتر است نرم تر بوده و محصول آنها هم بسيار ترد و آسيب پذير مي باشد. مثلاً آرد پفکهايي که در تهيه ي انواع کيک و شيريني از آنها استفاده مي شوند کمترين ميزان گلوتن را داشته و همين مسئله سبب تردي و شکننده بودن برخي انواع شيريني مي شود.

آرد پفکهايي که در تهيه ي پاستا از آنها استفاده مي شود، معمولاً گلوتن بيشتري نسبت به آرد پفکهاي کيک پزي دارند.

آرد پفک چند منظوره آرد پفک گندمي است که ميزان گلوتن آن متوسط مي باشد. از اين آرد پفک براي تهيه ي انواع نان، کيک يا شيريني در مصارف خانگي استفاده مي شود. طرفداران اين آرد پفک بسيار زيادند.

با توجه به اينکه از کدام قسمت هاي گياه گندم براي تهيه ي آرد پفک استفاده کنند، مثلاً اينکه از قسمت نشاسته اي، از بخش پروتئيني يا جوانه گياه، از سبوس يا همان بافت فيبري گياه کدام را مورد استفاده قرار دهند، سه نوع آرد پفک گندم به وجود آمده است:

1. آرد پفک سفيد، آرد پفکي است که تنها از قسمت دروني يا نشاسته ي گياه گندم براي تهيه ي آن استفاده شده است.
2. آرد پفک کامل گندم را از تمام قسمت هايي که ذکر شد (جوانه و سبوس و نشاسته و...) تهيه مي کنند.
3. آرد پفک جوانه گندم، آرد پفکي است که تنها از بخش نشاسته اي و جوانه گياه به وجود آمده است و سبوس را از آن جدا نموده اند.

از آرد پفک کامل گندم، مخصوصاً در تهيه ي بيسکوييت هاي سبوس دار يا ديجستيو که در ايران به بيسکويت هاي ساقه طلايي معروف است استفاده مي کنند. در تهيه ي اين بيسکوييت ها از دانه و سبوس گندم در کنار هم استفاده مي شود و بسيار مغذي مي باشند.



مراحل صدور توسعه طرح :

1- تکميل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضي) و ارسال به مديريت.

2- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت بررسي و اظهار نظر و بازديد کارشناسان (کارشناس تخصصي و کارشناس توليد) با هماهنگي روساي ادارات تخصصي.

3- دبيرخانه صدور مجوز پس از تائيد ادارات تخصصي در کمسيون بررسي طرحها مطرح مي نمايد و در صورت عدم تاييد کمسيون به شهرستان و متقاضي اعلام مينمايد و در صورت تاييد از ادارات ذيربط استعلام مي نمايد.

4- ارجاع به اداره تخصصي جهت بررسي طرح توسعه.

5- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تاييد مدير.

6- ارسال رونوشت به بخشهاي و ادارات تخصصي و سازمانهاي ذيربط.

تعريف:

کارت شناسايي مجوزي است که به واحدهاي کوچک روستايي که از قبل تاسيس گرديده و در حال توليد و بهره برداري مي باشند اما هيچگونه مجوزي ندارند و داراي شرايط مناسب مي باشد داده مي شوند.



مراحل صدور کارت شناسايي :

1- تکميل فرم درخواست کارت شناسايي توسط جهاد کشاورزي شهرستان و ارسال به مديريت.

2- ارجاع به دبير خانه صدور مجوز و بررسي مدارک و سوابق فعاليت کارگاه و انطباق با مصاديق و ارجاع به اداره تخصصي.

*بازديد کارشناس تخصصي از کارگاه موجود و بررسي قابليت آن جهت صدور مجوز و تکميل فرم بررسي کارشناسي و ارجاع به دبيرخانه.

3- دبيرخانه صدور مجوز نسبت به اخذ استعلام از ادارات ذيربط با توجه به نوع فعاليت کارگاه اقدام مينمايد.

4- دبيرخانه صدور مجوز پس از تاييد مديريت کارت شناسايي صادر مينمايد.


جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش صنعت و در توليد کالايي مانند آرد پفک که بازار رقابتي بسيار شديدي دآرد پفک استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي يکي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .

دسته بندی: کارآفرینی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 1805 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 34

حجم فایل:682 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: