پروژه کارآفرینی تولید پارچه کشباف

دسته بندي : کارآفرینی » تولیدی
پروژه کارآفريني توليد پارچه کشباف در 42 صفحه ورد قابل ويرايش


- 1 مقدمه :

پارچه لايه‌اي نرمش‌پذير است که از شبکه‌اي از نخ ها و يا الياف طبيعي يا مصنوعي تشکيل شده‌است. که نوع نخ ها و يا الياف و ساختار و نحوه قرار گيري انها در کنار يکديگر ساختمان پارچه و خصوصيات فيزيکي آن را بوجود مي‌آورد پارچه را از روشهاي بافت توري-پودي، بافت حلقوي(کش‌بافي يا قلاب بافي)، روشهاي بي بافت، گره زدن توليد مي‌شود. پارچه‌ها از نظر مواد بکار رفته انواع گوناگون دارند از جمله پنبه‌اي(نخي)، پشمي، ابريشمي . غيره. به بخشي از بازار که پارچه‌فروشي‌ها در آن قرار دارند بازار بزازها گفته مي‌شود.





1 – 2 نام کامل طرح و محل اجراي آن :

توليد پارچه کشباف





محل اجرا :











1 – 3 – مشخصات متقاضيان :

نام


نام خانوادگي


مدرک تحصيلي


تلفن














1 – 4 – دلايل انتخاب طرح :

توجه به خودکفايي اين صنعت و همجنين نياز بازار داخلي به توليد اين محصول با توجه به اين که توليد پارچه کشباف مي تواند به رشد و شکوفايي اقتصادي کشور کمکي هر چند کوچک نمايد و با در نظر گرفتن علاقه خود به فعاليت هاي توليدي اين طرح را براي اجرا انتخاب کرده ام.



1 – 5 ميزان مفيد بودن طرح براي جامعه :

اين طرح از جهات گوناگون براي جامعه مفيد است ، شکوفايي اقتصادي و خودکفايي در توليد يکي از محصولات ، سوددهي و بهبود وضعيت اقتصادي ، اشتغالزايي ، استفاده از نيروي انساني متخصص در پرورش کالاي داخلي و بهره گيري از سرمايه ها و داشته هاي انساني در بالندگي کشور .



1 – 6 - وضعيت و ميزان اشتغالزايي :

تعداد اشتغالزايي اين طرح 13 نفر ميباشد .


تاريخچه

از آغاز پيدايش انسان ، همواره چگونگي پوشش و نجات او از سرما مطرح بوده است. مصريها نزديک به 5500 سال پيش هنر ريسندگي و بافندگي پنبه را آموختند و چينيها با پرورش کرم ابريشم در حدود 3600 سال پيش مشکلات پوشش خود را حل کردند. در سده هفدهم دانشمند انگليسي به نام رابرت هوک "Robert- Hooke" پيشنهاد کرد که مي‌توان الياف را با توجه به شيوه‌اي که کرم ابريشم عمل مي‌کند توليد نمود.

پس از آن ، يک بافنده انگليسي به نام لويزشواب Lois- Schwabe توانست الياف بسيار ظريف شيشه را با عبور شيشه مذاب از منافذ بسيار ريز تهيه نمايد. پس از چندي ، ساير دانشمندان موفق به استخراج سلولز چوب و در نتيجه توليد الياف شدند در سده‌هاي هجده و نوزدهم، همراه با انقلاب صنعتي ، رسيدگي و بافندگي مبدل به تکنولوژِي تهيه پارچه از الياف گوناگون طبيعي و مصنوعي شد.

رده بندي الياف در صنعت نساجي

در صنعت نساجي الياف به سه دسته تقسيم مي‌شوند که عبارتند از:

الياف طبيعي "Natural fibers" الياف طبيعي شامل دو بخش الياف نباتي و الياف حيواني مي‌باشند.

الياف نباتي مانند: پنبه، کتان، کنف، رامي و الياف حيواني مانند: پشم و ابريشم

الياف کاني "Mineral fibres": الياف کاني اليافي هستند که مواد اوليه آنها از کانيها بدست مي‌آيند مانند الياف شيشه‌اي و الياف فلزي.

الياف مصنوعي که شامل دو دسته مي‌باشند: يکي اليافي که منشا طبيعي دارند ولي توسط انسان دوباره تهيه مي شوند مانند ويسکوز ، استات و تري استات که هر يک ريشه سلولزي دارند. و ديگري الياف سينتتيک يا مصنوعي که از مشتقات نفتي توليد مي‌شوند مانند: نايلون ، داکرون ، ارلون يا بطور کلي پلي آميدها ، پلي استرها ، پلي اورتانها ، پلي اکريلونيتريل ، پلي وينيل کلرايد و ... .

مقدمات تکميل کالاي نساجي

تمام پارچه‌هاي نساجي پس از خروج از سالن بافندگي کم و بيش داراي مقاديري ناخالصي و عيوب مي‌باشند. لذا لازم است به منظور آماده کردن پارچه براي عمليات تکميل اصلي آنرا تحت عمليات مقدمات تکميل قرار داد. مانند توزين و متراژ پارچه ، کنترل عيوب پارچه ، گره گيري ، رفوگري و گرفتن ناخالصيها بخصوص در مورد پارچه‌هاي پشمي که داراي ناخالصيهاي سلولزي و خرده چوب و ... مي‌باشد.
روشهاي تکميل کالاي نساجي

عمليات و کارهاي تکميل در نساجي براي افزايش نرمي زير دست ، درخشندگي و بطور کلي افزايش مرغوبيت پارچه مي‌باشد. عمليات تکميل بستگي به چند عامل مهم دارد که عبارتند از: نوع الياف ، ويژگي فيزيکي الياف ، ابليت جذب مواد گوناگون شيميايي ، حساسيت الياف نسبت به مواد تکميل. عمليات تکميل در مجاورت رطوبت ، دما و فشار معمولا به سه روش انجام مي‌گيرد:

روشهاي مکانيکي: مانند تراش پارچه ، خار زدن ، اطو کردن ، پرس کردن و ... .

روشهاي شيميايي: مانند تکميل رزين ، سفيد کردن و مقاوم کردن پارچه در برابر آتش و غيره. در اين روش معمولا در اثر فعل و انفعالات شيميايي حاصل بين ليف و ماده شيميايي مصرف شده عمل تکميل بدست مي‌آيد و يا اينکه ماده شيميايي مصرف شده در اثر رسوب کردن و يا اضافه شدن در روي پارچه ، باعث تغيير در خواص پارچه مي‌شود، مانند آهار دادن پارچه پنبه‌اي با محلول مواد پليمري.

روشهاي مکانيکي- شيميايي: در اين حالت از روشهاي مکانيکي و شيميايي بطور توام بهره گرفته مي شود، مانند بشور و بپوش کردن پارچه و يا تثبيت حرارتي پارچه.
انواع تکميل
تکميل موقت

در اين نوع تکميل ، کالا را به منظور خاصي تحت عمليات تکميلي قرار مي‌دهند بطوري که اثر تکميلي آن در عمليات بعدي مثل شستشو و غيره از بين مي رود، مانند آهار دادن پارچه‌هاي پنبه‌اي براي عمليات بافندگي و شستشوي آهار پس از خاتمه عمليات بافندگي.
تکميل دائم

در اين نوع ، اثر تکميلي تا زماني که پارچه حالت خود را از دست ندهد (مخصوصا در مقابل شستشو و پوشش) باقي خواهد ماند، مانند رسوب دادن رزينهاي مصنوعي مثل استرها و اترهاي سلولز در روي پارچه و يا کلرينه کردن کالاي پشمي يا تکميل با .
تکميل ثابت

در اين نوع ، اثر تکميل مادام العمر در روي کالا باقي مي‌ماند و حتي بعد از اينکه پارچه حالت و ماهيت خود را به عنوان پارچه خارجي از دست بدهد، آثار تکميل در آن باقي خواهد ماند. مانند پليمريزه کردن بعضي از منومرهاي اکريليکي در روي زنجيرهاي اصلي مولکولهاي پارچه‌هاي سلولزي و يا پروتئيني

تعريف:

پروانه بهره برداري مجوزي است که پس از اتمام عمليات ساختمان و تاسيسات جهت فعاليت بنام اشخاص حقيقي و حقوقي در زمينه صنايع تبديلي و تکميلي بخش سازمان صنايع صادر مي گردد.



صدور پروانه بهره برداري :

1- تکميل فرم درخواست پروانه بهره برداري توسط متقاضي و تائيد و ارسال آن توسط سازمان صنايع شهرستان به مديريت.

2- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت بازديد کارشناسان (کارشناس تخصصي) با هماهنگي روساي ادارات تخصصي.

3- تائيد رئيس اداره تخصصي و ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز.

4- اخذ استعلام از ادارات ذيربط.

5- تهيه پيش نويس پروانه بهره برداري و تائيد مديريت.

6- صدور پروانه بهره برداري و ارسال رونوشت به بخشهاي ذيربط.





مراحل صدور توسعه طرح :

1- تکميل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضي) و ارسال به مديريت.

2- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت بررسي و اظهار نظر و بازديد کارشناسان (کارشناس تخصصي ) با هماهنگي روساي ادارات تخصصي.

3- دبيرخانه صدور مجوز پس از تائيد ادارات تخصصي در کمسيون بررسي طرحها مطرح مي نمايد و در صورت عدم تاييد کمسيون به شهرستان و متقاضي اعلام مينمايد و در صورت تاييد از ادارات ذيربط استعلام مي نمايد.

4- ارجاع به اداره تخصصي جهت بررسي طرح توسعه.

5- ارجاع به دبيرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تاييد مدير.

6- ارسال رونوشت به بخشهاي و ادارات تخصصي و سازمانهاي ذيربط.





گزارش مختصر بازديد از واحد ها توليدي با خدماتي مرتبط با موضوع پروژه :

بازديد از محل توليد پارچه کشباف

بر اساس هماهنگي هاي بعمل آمده در بازديد از مرکز توليد پارچه کشباف به بررسي سيستم ها و دستگاهها و ماشين آلات موجود در محل پرداختيم و سيستم مديريت و روش هاي تامين مواد اوليه را در کارخانه مورد ارزيابي قرار داديم ،



جنبه هاي ابتکاري بودن و خلاقيت به کار رفته شده :

ابتکار و نوآوري در کليه رشته ها مي تواند عامل پيشرفت و توسعه قرار گيرد در بخش توليد نيز که بازار رقابتي بسيار شديدي دارد استفاده از ايده هاي نو و نوآوري و خلاقيت مي تواند به عامل موفقيت تبديل شود ، طراحي هاي گرافيکي تبليغاتي و استفاده از شيوه هاي نوين توليدي از عوامل پيشرفت و توسعه اقتصادي در کشور هاي صاحب سبک در صنعت ميباشد ، الگوبرداري از اين روشها براي معرفي کالا و محصولات مي تواند به عنوان يک ايده نو مورد استقيال قرار گيرد .

دسته بندی: کارآفرینی » تولیدی

تعداد مشاهده: 1990 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 42

حجم فایل:621 کیلوبایت

 قیمت: 24,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: